Mevzuat

Kanunlar

— 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu için tıklayınız.

— 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu için tıklayınız.

— 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu için tıklayınız.

Yönetmelikler
— Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği için tıklayınız.

— Öğretim Üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ve giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkında Yönetmelik için tıklayınız.

— Öğretim Elemanlarının Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Görevlendirilme ve Şirket Kurabilmelerine İlişkin Yönetmelik için tıklayınız

— Gazi Üniversitesi Hizmetiçi Eğitim Yönetmeliği için tıklayınız.

Yönergeler

— Gazi Üniversitesi Akademik Personel Yurtiçi ve Yurtdışı Görevlendirme Yönergesi için tıklayınız

— Gazi Üniversitesi Akademik Yükseltilme Ve Atanma Kriterleri Yönergesi için tıklayınız.

— Gazi Üniversitesi Ders Görevlendirme ve Ek Ders Ücreti Ödemelerinin Usul ve Esasları Yönergesi için tıklayınız.

— Gazi Üniversitesi Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönergesi için tıklayınız.

— Gazi Üniversitesi Teknopark Yönergesi için tıklayınız, Teknopark Formları için (word) tıklayınız, Formlara ilişkin Senato kararı için (pdf) tıklayınız

— Gazi Üniversitesi Yükseköğretim Kurumlarında Emeklilik Yaş Haddini Doldurmuş Öğretim Üyelerinin Sözleşmeli Olarak Çalıştırılmasında Uygulanacak Esaslara Dair Yönerge için tıklayınız

— Gazi Üniversitesi İdari Personel Başarı,Üstün Başarı ve Ödül Yönergesi için tıklayınız.

— Gazi Üniversitesi Eğitim Faaliyetlerine Yönelik Ödül ve Teşvik Yönergesi için tıklayınız.

Esaslar

— 2547 sayılı Yüksekeöğretim Kanunun 37. Maddesi Kapsamındaki görevlendirmelere ait Esaslar için tıklayınız.

— Gazi Üniversitesi Öğretim Elamanlarının Vakıf Özel Üniversitelerde Görevlendirmelerine yönelik Esaslar için tıklayınız

— Gazi Üniversitesi Tip ve Diş Hekimliği Fakülteleri Öğretim Üyelerinden Özel Hastaneler veya Vakif Üniversitesi Hastanelerinde Sözleşmeli Çalişacak Olanlarin Belirlenmesi ve Kurumsal Sözleşmelerine Ilişkin Usul ve Esaslar için tıklayınız.